Zelerové hranolky

07.03.2014 19:35
Hranolky nemusia byť vždy len zo zemiakov. Skúste zdravšiu variantu zo zeleru. Hodia sa ako samostatný pokrm alebo ako príloha k mäsu.
Potrebujete:
  • 250 g zeleru
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 štipka soli
  • 1-2 strúčika cesnaku
  • 5 lyžíc oleja
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate 
Zeler ošúpte a nakrájajte na hranolky. Vhadzujte do studenej vody s citrónovou šťavou.Rúru rozohrejte na 180 °C. Hranolky osušte, dajte na plech s papierom na pečenie a pokvapkajte olejom zmiešaným so soľou a prelisovaným cesnakom.Pečte 30 minút. Pred dopečením posypte zelenou petržlenovou vňaťou.