Cestoviny

Domáce ravioli s krémovou plnkou a šťavnatou rajčinovou omáčkou

Potrebujeme: Na cesto: 500 g hladkej alebo špaldovej múky (na fotkách uvidíte oba druhy) 5 vajíčok (z podstieľkového chovu alebo voľného výbehu)   Na plnku: 1 balenie ricotty (250 g) za hrsť vlašských orechov za hrsť baby špenátu 4 – 5 sušených...

Špagety Carbonara s údeným tofu

Recept pre 3 osoby Potrebujeme: špagety ( podľa toho, aké máme radi a množstvo podľa toho, akí sme hladní ) 1 (250g) balenie údeného tofu (najlepšie  naložené vo vode) 6 – 8 sušených paradajok v oleji 1 sójová smotana (200 ml). Dostaneme kúpiť v bio obchodoch alebo aj v Terne...

Avocado pasta

Pre štyroch hladošov potebujeme: 3 väčšie avokáda šťavu z 1 – 2 citrónov (podľa chuti) 1 strúčik cesnaku 2 polievkové lyžice olivového oleja za hrsť čerstvých lístkov z bazalky (asi 15 väčších lístkov) 12 – 16 cherry rajčín (počítame 3 – 4 na osobu) tvrdý syr parmezánového typu ( napr....