Cestoviny
Domáce ravioli s krémovou plnkou a šťavnatou rajčinovou omáčkou
Potrebujeme:
Na cesto:
500 g hladkej alebo špaldovej múky (na fotkách uvidíte oba druhy)
5 vajíčok (z podstieľkového chovu alebo voľného výbehu)
Na plnku:
1 balenie ricotty (250 g)
za hrsť vlašských orechov
za hrsť baby špenátu
4 – 5 sušených...
Špagety Carbonara s údeným tofu
Recept pre 3 osoby
Potrebujeme:
špagety ( podľa toho, aké máme radi a množstvo podľa toho, akí sme hladní )
1 (250g) balenie údeného tofu (najlepšie naložené vo vode)
6 – 8 sušených paradajok v oleji
1 sójová smotana (200 ml). Dostaneme kúpiť v bio obchodoch alebo aj v Terne...
Avocado pasta
Pre štyroch hladošov potebujeme:
3 väčšie avokáda
šťavu z 1 – 2 citrónov (podľa chuti)
1 strúčik cesnaku
2 polievkové lyžice olivového oleja
za hrsť čerstvých lístkov z bazalky (asi 15 väčších lístkov)
12 – 16 cherry rajčín (počítame 3 – 4 na osobu)
tvrdý syr parmezánového typu ( napr....